Moottoripyöräily Suomessa

Moottoripyöräily Suomessa

Moottoripyöräharrastajia sekä -kilpailijoita on meillä Suomessa lukuisia. Etenkin kesäisin maantiellä näkee niin yksittäisiä moottoripyöräilijöitä kuin suurempiakin joukkoja. Moni aktiivinen moottoripyöräilijä kuuluu johonkin kerhoon, jonka kautta on mukavaa ottaa osaa erilaisiin tapahtumiin ja tutustua muihin moottoripyöräilijöihin. Suomessa toimii tällä hetkellä useita moottoripyöräkerhoja. Moottoripyöräkerhot Suomessa pyrkivät kokoamaan yhteen alan harrastajia tarjoten jäsenilleen toimintaa ja erilaisia tapahtumia. Moottoripyöräkerhot Suomessa ovat usein Suomen Motoristit ry:n eli SMOTO:n jäseniä. SMOTO perustettiin vuonna 1989. Sen tarkoituksena on toimia motoristien, moottoripyöräkerhojen ja järjestöjen yhteenliittymänä sekä yhteistyöelimenä. Se myös edistää ja valvoo suomalaisten motoristien etuja. Jäsenkerhojen kautta SMOTO:n kuuluu huikeat 17000 motoristia. Toinen kansallinen ja tärkeä toimija moottoripyöräharrastajien, mutta etenkin moottoriurheilukilpailuihin osallistuvien keskuudessa on Suomen Moottoriliitto ry (SML), joka on moottorikelkka-, mootto­ripyörä- ja ATV -urheilun lajiliitto. SML saa valtionapua Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

photos-download-motorcycle-wallpapers-hd

Suomessa on paljon moottoripyöräkerhoja

Suomessa on paljon erilaisia moottoripyöräkerhoja, joilla puolestaan on useita moottoripyöräilijöitä jäseninään. Kerhot järjestävät tapahtumia jäsenilleen ja tiedottavat ajankohtaisista moottoripyöräilyyn liittyvistä asioista. Aina välillä lehdistöstä saa lukea negatiivisia asioita moottoripyöräkerhoista, mutta täytyy muistaa, että moottoripyöräjengien välienselvittelyyn liittyvät uutiset koskevat vain murto-osaa moottoripyöräkerhoista ja motoristeista. Pääasiallisesti moottoripyöräkerhot Suomessa ovat rehellisiä, turvallisia ja rentoja kerhoja, joissa toisten kunnioitus, arvostus ja hyvä kohtelu ovat tärkeitä asioita. Moottoripyöräkerhot Suomessa toimivat hyvin pitkälti sijaintinsa mukaan. Kaikilla suurilla kaupungeilla on omat moottoripyöräkerhonsa. Joissakin kaupungeissa ja joillakin alueilla kerhoja voi olla useitakin. Pääkaupungin tunnetuin moottoripyöräkerho on Helsingin Moottoripyöräilijäkerho eli HMPK ry. HMPK:n tavoitteena on, että sen jäsenet ovat vastuullisia tiellä liikkujia. Se haluaa myös tarjota jäsenilleen parhaan mahdollisuuden moottoripyöriensä kunnossapitoon sekä mukavaan yhdessäoloon. HMPK:n jäsenmäärä on noin 230. Sillä on omat kerhotilat, joista löytyvät mm. oleskelutilat, huoltohalli ja rengasteline renkaiden säilytystä varten.

helvetin
band

Moottoripyöräkerhot Suomessa panostavat hyvin suuressa määrin vastuulliseen tiellä liikkumiseen, rehelliseen toimintaan sekä jäsentensä mahdollisuuteen viettää mukavaa aikaa muiden motoristien kanssa. Kerhoille on myös tärkeää tarjota jäsenilleen mahdollisuuksia pitää pyöränsä kunnossa esimerkiksi huoltamalla niitä kerhotilojen puitteissa. Pohjois-Savossa Kuopiossa sijaitseva Kuopion Moottoripyöräclubi ry eli KMC perustettiin vuonna 1981. Se on aktiivinen kerho, joka järjestää jäsenilleen paljon erilaisia tapahtumia ja tapaamisia. Se pyrkii myös ajamaan jäsentensä etuja ja toimiikin yhteistyössä niin poliisin, mp-kauppiaiden kuin vakuutusyhtiöidenkin kanssa. Toki Pohjois-Suomestakin löytyy oma moottoripyöräkerhonsa. Rovaniemellä Napapiirin Moottoripyöräilijät r.y:n eli NMP:n kerhotiloissa käy kuhina, kun kaikki Pohjois-Suomen moottoripyöräharrastajat häärivät siellä pyöriensä kanssa ja juttelevat kilvan uusimmista hankinnoistaan.

mountain-road-side-view-wallpaper-4

Suomessa on paljon mahdollisuuksia moottoripyörilijöille

Moottoripyöräkerhot Suomessa järjestävät lähes poikkeuksetta erilaisia tapaamisia ja tapahtumia jäsenilleen. Tapahtumat voivat olla osallistumisia erilaisiin suurempiin tapahtumiin, jonne ajellaan yhdessä prätkällä. Ne voivat olla myös tutustumisia kollegoihin eli toisiin moottoripyöräkerhoihin, joissa vastaanotto on yleensä vähintäänkin rennon rempseä ja ystävällinen. Monella kerholla on omat oleskelutilat, joihin voi tulla viettämään aikaa muiden jäsenten kanssa ja joissa myös järjestetään erilaisia illanviettoja ja tapahtumia. Kerhoissa panostetaan myös erittäin vahvasti jäsenten moottoripyörien kunnossapitoon. Suurimalla osalla kerhoista on omat tilansa, joissa jäsenet voivat käydä kunnostamassa pyöriään. Tiloista löytyvät kaikki perustyövälineet ja niitä hankitaan koko ajan lisää. Pajassa onkin mukava viettää kesäiltaa ja laittaa pyörää kuntoon, kun apukäsiäkin ja asiantuntemusta löytyy ympäriltä mielin määrin. Moottoripyöräkerhoista on paljon hyötyä motoristeille. Ne ajavat motoristien etuja ja antavat mahdollisuuden tavata muita samanhenkisiä. Ne järjestävät myös paljon erilaisia tapahtumia ja tapaamisia sekä tarjoavat mahdollisuuden huoltaa omaa pyörää.

American-Chopper-beautiful-wallpaper_1024x600