Moottoripyöräkerhot

Moottoripyöräkerhot

Suomessa on lukuisia moottoripyöräilijöitä, joista suurin osa kuuluu johonkin kerhoon. Kerhoja löytyy ympäri Suomen aina pohjoisimmasta Lapista pääkaupunkiseudulle. Moottoripyöräkerhot tarjoavat jäsenilleen yleensä tapaamisia sekä mukavaa yhdessä oloa samanhenkisten ihmisten kanssa. Suurimmalla osalla kerhoista on omat kerhotilat, joihin yleensä sisältyy myös moottoripyörien kunnossapitoon soveltuva tila. Moni kerho pyrkiikin tarjoamaan jäsenilleen mahdollisuuden huoltaa pyöräänsä kerhon tiloissa. Kerhotilat ovatkin useimmiten varustettu huoltoon soveltuvilla työkaluilla. Tampereen moottoripyöräkerhot ajavat Pirkanmaalaisten moottoripyöräilijöiden etuja. Näistä yksi suosituimmista on MC Otto Tampere ry, joka on Suomen Motoristit ry:n jäsenyhdistys. MC Otto Tampere ry järjestää jäsenilleen paljon erilaisia tapahtumia ja tapaamisia, joissa kerholaiset tapaavat toisiaan sekä muiden moottoripyöräkerhojen jäseniä.

Tampereen kerhot motoristeille

Pirkanmaalla ja Tampereella on MC Otto Tampere ry:n lisäksi useita muita toimivia moottoripyöräkerhoja. Tampereen moottoripyöräkerhot ovat suhteellisen hyvin levittäytyneet myös sosiaaliseen mediaan ja suurimmalta osalta löytyvät myös omat kotisivut, joten kiinnostunut löytää kerhoista yleensä hyvin tietoa. Yksi tunntetuimmista tamperelaisista kerhoista on New Haven MC Clubhouse, jonka jäsenyyden ehtona on amerikkalaisvalmisteinen moottoripyörä (vähintään 750 cc.). Kyseisellä kerholla on myös oma symbolinsa, joka on riisuttu maski. MC Muoviluoti ry on tamperelainen moottoripyöräkerho. Sen tarkoituksena on mm. tarjota mahdollisimman monelle katumotoristille mahdollisuus omien taitojensa testaamiseen radalla. MC Muoviluoti ry:n kerhotilat sijaitsevat Sarankulmassa, Tampereella.

2015-victory-gunner-wallpaper-9

Tampereen moottoripyöräkerhot ovat levittäytyneet ympäri kaupunkia ja sen lähialueita. Hatanpään valtatiellä kerhotilojaan pitävä Backbone MC perustettiin vuonna 2002. Se korostaa jäsenyydessään luottamusta sekä kunnioitusta myös muita bikereita kohtaan. Yksi aktiivisimmista kerhoista lienee MC Executors Finland ry, joka perustettiin jo 1997. Kerho on levittäytynyt ympäri Suomen, mutta yksi aktiivisimmista paikallisista toiminnoista on nimenomaan Pirkanmaan ja Tampereen alue. MC Executors Finland ry:llä on aktiivisia jäseniä noin 150. Jäseneksi pääsyyn vaaditaan kahden kerhon täysjäsenen suositus, hallituksen jäsenarvio ja hyväksytty kokelasjäsenyys. Myös North Star MC toimii useammalla paikkakunnalla ml. Pirkanmaan alueella. Sen tilat sijaitsevat Tampereella Kalkussa. Edellä mainittujen lisäksi Tampereen alueella toimii myös lukuisia muita moottoripyöräkerhoja, kuten Bandidos Tampere ja Sons of Abraham MCC.

Miten valita itselle sopivin kerho?

Miten valita itselle sopivin kerho? Itselle sopivimman kerhon löytäminen voi olla hidasta. Oma kerho voi löytyä myös hyvin yllättäen. Tampereen moottoripyöräkerhot tarjoavat hyvin samankaltaista, mutta myös toisistaan poikkeavaa toimintaa. Kannattaa tutustua kerhojen verkkosivustoihin ja mahdollisuuksien mukaan tiedustella kerhojen jäseniltä kerhojen toiminnasta, tapahtumista ja itseä kiinnostavista asioista. Jotkut kerhot ottavat vastaan myös vierailijoita, joten jos suinkin mahdollista kannattaa käydä konkreettisesti tutustumassa itseä kiinnostavan kerhon toimintaan. Joillakin kerhoilla on myös ehtoja jäsenyydelle. Yksi ehto voi olla esimerkiksi tietynlaisen pyörän omistaminen. Tämä saattaa rajata jo osan kerhoista pois, kun pohtii itselle sopivinta moottoripyöräkerhoa. Joka tapauksessa kerho kannattaa valita huolella, jotta voi osallistua itseä aidosti kiinnostavaan toimintaan ja tavata samanhenkisiä motoristeja.

2018-Triumph-Bonneville-Bobber3