Rikolliset moottoripyöräkerhot Suomessa harjoittavat taloudellista toimintaa

Rikolliset moottoripyöräkerhot Suomessa harjoittavat taloudellista toimintaa

Rikolliset moottoripyöräkerhot suomessa, oletko koskaan kuullut heistä? Mitä kyseiset kerhot itse asiassa ovat? Mottoripyöräkerhot voidaan karkeasti jakaa kahteen osaan. On olemassa moottoripyöräkerhoja, jotka harrastavat tervehenkisesti moottoripyöräilyä, ja moottoripyöräkerhoja, jotka moottoripyöräilyn lisäksi pyörittävät myös niin kutsuttua hämärää bisnestä. Pitää muistaa myös, että osa rikollisista moottoripyöräjengeistä harjoittaa liiketoimintaa tai jotakin sen muotoa, joka lain mukaan lasketaan täysin lailliseksi liiketoiminnaksi. Useimmiten rikollisten moottoripyöräkerhojen liiketoimiin kuuluvat rakennusalan sekä perintäalan yritykset. Useimmiten kyseisessä bisneksessä on mukana myös kiristystä, ja huumekauppaa. Rikollisten moottoripyöräkerhojen hierarkia on usein julmaa, ja sotilaallisen tiukasti järjestäytynyttä. Moottoripyöräkerhot kaikkine “alakerhoineen” saattavat maksaa tietyn osan bisnestensä tuotoista ulkomailla sijaitsevien kerhojensa pääkonttoreihin. Yhteistyötä kerhot eivät kuitenkaan vieläkään tee, vaan niin sanotut jengitappelut ynnä muut selkkaukset ovat eri moottoripyöräkerhojen välillä yhä suhteellisen yleisiä. Rikollisia moottoripyöräkerhoja kuulee kutsuttavan useimmiten myös liivijengeiksi tai prosenttijengeiksi. Rikolliset moottoripyöräkerhot suomessa ovat puheenaihe, joka herättää sekä pelkoa että uteliaisuutta.

orange-county-choppers

Mitä moottoripyöräkerhojen liivimerkit tarkoittavat?

Useampi suomalainen on jossakin liikkuessaan nähnyt henkilön, jonka nahkatakkia korostaa jonkin moottoripyöräkerhon liivimerkki. Useimmiten on kysymys rikollisista moottoripyöräjengeistä, mutta myöskin tavallisilla moottoripyöräilyä harrastavilla kerhoilla on monesti oma logonsa. Merkit kertovat kuitenkin useasti omaa jengeille kuuluvaa tarinaansa. Rikolliset moottoripyöräkerhot suomessa käyttävät näkyvästi vaatteissaan myöskin oman kerhonsa tunnuksia. Moottoripyöräkerhojen jäsenet ilmaisevat nahkaliiveillään keskinäistä veljeyttään. Liivit ovat huolellisesti suunniteltuja, ja tarkoituksena on luoda kunnioitusta herättävä ilmapiiri muiden henkilöiden silmissä. Mitä merkkien sisältö sitten kertoo? Otetaanpa esimerkki. Merkit saattavat kertoa muun muassa siitä, että liivin kantaja on valmis surmaamaan jonkun henkilön kerhonsa puolesta. Jokin merkki saattaa kertoa, että henkilö on käyttänyt väkivaltaa poliiseja vastaan, tai liivin kantaja on ollut mukana murhayrityksessä. Merkit kertovat myös tarkoista velvollisuuksista kerhoa, ja sen jäseniä kohtaan. Liivin kantaja voi olla vastuussa kerhon turvallisuudesta ja kurinpidosta, tai hän saattaa olla kerhon suojelija ja henkivartija. Rikolliset moottoripyöräkerhot suomessa toimivat usein ulkomailla olevan “pääkonttorin” alaisena.

Suomessa rikollisjengien määrä on kasvanut, ja suorastaan räjähtänyt suureen kasvuun viime vuosina. Keskusrikospoliisin antamien tietojen mukaisesti, Suomessa toimii yli 60 järjestäytynyttä rikollisyhteisöä. Rikollisten moottoripyöräjengien jäseniä asuu tasaisesti niin kaupungissa kuin maaseudullakin. Rikolliset moottoripyöräkerhot Suomessa, mitä heidän toimintaansa sitten kuuluu? Tunnettua on, että Suomessa on tuomittu moottoripyöräkerhojen jäseniä törkeistä rikoksista, ja heitä on tuomittu sakkoihin sekä vankilaan. 1% merkki herättää usein kiinnostusta, ja keskustelua. Mitä tuo merkki itse asiassa tarkoittaa? Tarkoittaako 1% merkki sitä, että kantajansa on itse rikollinen tai kuitenkin kannattaa rikollista elämäntapaa? Tiedätkö, miten prosenttimerkki alun perin keksittiin? Merkin historia on hyvin mielenkiintoinen, ja selkeä. American Motorcycle Associationin puheenjohtaja päätti aikoinaan, että 99% motoristeista on kunnon kansalaisia ja vain 1% on häiriköintiin taipuvaisia.

2016-Ducati-Monster-1200S1

Älä eksy väärälle kaverilistalle

Miten rikollisjärjestön, kuten rikollisten moottoripyöräkerhojen jäseneksi sitten käytännössä tullaan? Onko mahdollista, että kerhon jäseneksi voi joutua myös tietämättään itse asiasta? Tiesitkö, että Suomessa rikollisjärjestöjen sivuja voi tutkia aivan vapaasti. Jäsenten kavereista, harrastuksista ja kiinnostuksen kohteista löytyy paljon tietoa. Mitä olisikaan moottoripyöräjengi ilman facebook-sivuja? Useimmilla rikollisilla moottoripyöräseuroilla on omat facebook-sivustonsa. Facebookin avulla saatetaan yrittää muokata julkisuuskuvaa positiivisemmaksi, ja yhteisöpalvelun avulla pidetään myös kätevästi yhteyttä muihin jäseniin. Rikolliset moottoripyöräkerhot Suomessa toimivat siis näkyvästi, joten kenen vain on mahdollista ikään kuin ” raapaista pintaa ” käymällä kyseisten kerhojen sivustoilla. Järkevää on myös aina miettiä, minkälaisilla sivustoilla seikkailee ja miksi. Facebookissa olevaa ” liity kaveriksi ” painiketta ei kannata suotta painella, jos ei kyseistä henkilöä tunne. On myös hyvä pitää mielessä, että moniin yhteisöpalveluihin voi kirjautua aivan eri nimellä, kuin itsellä on, ja sukupuoltaankaan ei tarvitse totuudenmukaisesti kertoa. Sosiaalinen media e siis aina välttämättä tuo totuudenmukaista tietoa, vaikka usein niin saatetaan luullakin.

motorcyce+accident+lawyer